3 st ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl turkisk yoghurt
2 msk nybryggt kaffe
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa flingsalt
100 g mörk blockchoklad
2 dl grovhackade valnötter
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl turkisk yoghurt
2 msk nybryggt kaffe
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa flingsalt
100 g mörk blockchoklad
2 dl grovhackade valnötter
Frosting:
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Skal av 2 citroner och saft av 0.5 citron
100 g phiadelphiaost
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Skal av 2 citroner och saft av 0.5 citron
100 g phiadelphiaost
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och fluffigt.
3. Smält smör, grovhackad blockchoklad i en kastrull på låg värme tillsammans med yoghurten och kaffet. Blanda med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt en en separat bunke och vänd sedan försiktigt ned i äggsmeten. Rör försiktigt ner hackade valnötter i smeten, men spara några till garneringen.
5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Fyll formarna till två tredjedelar.
6. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter. Låt svalna.
7. Rör under tiden ihop frostingen tills den är krämig. Spritsa eller bred på glasyren på cupcakesen när de har svalnat. Garnera med valnötter.
/L
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar